Τα νέα μας

Οδηγίες για την ανάκτηση εξαψήφιου αίτησης ΟΣΔΕ έτους 2024.

Πηγαίνουμε στο παρακάτω σύνδεσμο. https://eae2024.opekepe.gov.gr/eae2024/landing-page επιλέγουμε Είσοδος με κωδικούς TAXISNET Στην επόμενη εικόνα Επιλέγουμε είσοδος και εισάγουμε τους κωδικούς TAXIS του δικαιούχου. Μόλις μας βάλει στο μενού επιλέγουμε την μπλε επιλογή   -έκδοση εξαψήφιου PIN Μετά στο κουτάκι επιλογής που θα μας βγάλει πατάμε έκδοση PIN. Θα μας βγάλει έναν 6ψηφιο αριθμό και την ημερομηνία και… Συνεχίστε να διαβάζετε το Οδηγίες για την ανάκτηση εξαψήφιου αίτησης ΟΣΔΕ έτους 2024.

Οδηγίες για ενημέρωση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών έτους 2021

Οδηγίες για ενημέρωση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών έτους 2021

Ανακοίνωση Βιολογική Γεωργία-Κτηνοτροφία-Μελισσοκομία

Ενημερώνουμε τους αγρότες τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους της περιοχής μας, ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου η προδημοσίευση για τις 2 Παρεμβάσεις βιολογικής γεωργίας.

Ενημέρωση προέδρων Συνεταιρισμών για σχινοκαρπία

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και τα πρόχειρα στοιχεία που έχουμε συλλέξει μέχρι τώρα, διαπιστώνουμε  ότι και φέτος στις περισσότερες περιοχές υπάρχει μειωμένη καρπόδεση της ελιάς και αρκετά φαινόμενα σχινοκαρπίας.

Δελτίο τύπου ανακοίνωση για σχινοκαρπία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα διαπιστώνουμε ότι και η φετινή χρονιά, εξαιρουμένων λίγων περιοχών, χαρακτηρίζεται από χαμηλά ποσοστά καρποφορίας  της ελιάς με κατά τόπους εμφάνιση και σχινοκαρπίας.

Ενημέρωση– Ανακοίνωση οικολογικά σχήματα & επιδοτήσεις

Οι πρόσφατες πληρωμές των επιδοτήσεων και κυρίως αυτές των οικολογικών σχημάτων (πρασίνισμα) δημιούργησαν δυσαρέσκεια και διαμαρτυρίες στους αγρότες, αφού σε πολλές περιπτώσεις τα ποσά που έλαβαν ήταν κατώτερα από αυτά που προέβλεπαν οι αρχικές εκτιμήσεις , σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ενημέρωση δελτίο τύπου για κτηματολόγιο

Σας ενημερώνουμε ότι από 25 Απριλίου 2024 έως 24 Μαΐου 2024, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν υποβάλει αίτηση/εις διόρθωσης (ενστάσεις), στο εθνικό κτηματολόγιο, κατά τη διάρκεια της Ανάρτησης των ΟΤΑ της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου, έχουν τη δυνατότητα, με τους κωδικούς taxisnet, να ελέγξουν τις εκθέσεις με τα αποτελέσματα που έχει συντάξει το γραφείο κτηματογράφησης και να δηλώσουν εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτά.