Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Υλικά

  • 1 κιλό χοχλιούς (χοντρούς)
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ρακοπότηρο ξύδι
  • 1 φλιτζάνα αλεύρι
  • Αλάτι

Πλένουμε καλά τους χοχλιούς (με σκέτο νερό) προσέχοντας πάρα πολύ να φύγουν όλες οι ακαθαρσίες. Ετοιμάζουμε το αλεύρι, αναμειγνύοντας το με το αλάτι. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, ενώ αλευρώνουμε παράλληλα και τους χοχλιούς. Μόλις ετοιμαστεί το λάδι, βάζουμε έναν έναν το χοχλιό στο τηγάνι τοποθετώντας τους μπρούμυτα. Μετά απο 5 λεπτά τηγανίσματος, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και περιλούουμε τους χοχλιούς με το ξύδι. Σερβίρονται ζεστοί.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματος των χοχλιών στην Κρήτη, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που υπάρχει καλή παρέα. Είναι θαυμάσιος κρασομεζές αλλά και μεζές για την κρητική τσικουδιά.