Πατούδα

132 θερμίδες το κομμάτι


Για τη ζύµη:

  • 3 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι του κρασιού τσικουδιά
  • 2 κουταλάκια αµµωνία
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του καφέ αλουσιά(βράζουµε νερό με µια κουταλιά στάχτη και το σουρώνουµε)

Για τη γέµιση:

 

  • ½ ποτήρι νερό
  • 1 κουταλάκι µοσχοκάρυδο
  • 1 κιλό καρύδια και αµύγδαλα ψίχα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι µέλι
  • 2 ποτήρια σουσάµι αλεσµένο

Ετοιµάζουµε µε τα υλικά της ζύµης µια ζύµη µαλακή. Φτιάχνουµε σιρόπι µε τη ζάχαρη, το µέλι και το νερό και ρίχνουµε µέσα στη συνέχεια και τα υπόλοιπα υλικά της γέµισης. Μοιράζουµε τη ζύµη σε µικρά µπαλάκια, τα ανοίγουµε, φτιάχνουµε ένα λάκκο στη µέση και βάζουµε 1 κουταλιά γέµιση. Τα ξαναφτιάχνουµε µπαλάκια σαν το σχήµα του κουραµπιέ. Τα ψήνουµε σε µέτριο φούρνο µέχρι να ροδίσουν και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη.