Βραβεία

Ψηλά βουνά, οροπέδια και φαράγγια, αρμονικά δεμένα με πεδιάδες και αμμώδεις ακτές φιλοξενούν τον Σητειακό Ελαιώνα στο νοτιοανατολικό άκρο της Κρήτης. 2.500.000 ελαιόδενδρα προσφέρουν απλόχερα το πολυβραβευμένο καρπό τους με τα πλούσια αρωματικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν οι ιδιαίτερες εδαφοκλιματολογικές συνθήκες του μεσογειακού-ευρωπαϊκού-αφρικανικού τοπίου.
Το ελαιόλαδο που παράγεται στην επαρχία Σητείας Λασιθίου Κρήτης  ανήκει σε ποσοστό σχεδόν 100% στη κατηγορία του εξαιρετικού παρθένου και έχει αναγνωρισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Προστατευόμενης Ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ). Ξεχωρίζει για το χρυσοπράσινο χρώμα του, την ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό, την μεγάλης διάρκειας επίγευση του, και το μοναδικό συνδυασμό γεύσης άγουρων φρούτων και φρέσκων χόρτων.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Επαρχίας Σητείας έχει κατακτήσει :

1998: 1ο  βραβείο στον διαγωνισμό Patrimonio Communal Olivarero στην Ισπανία.

 
 

1999: Χρυσό Λιοντάρι, Golden Lion prize, στον διαγωνισμό της Διεθνούς Έκθεσης SOL στην Ιταλία

 
 

2001: 1ο  βραβείο, στον διαγωνισμό MARIO SOLINAS του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου.

 
 

2001: Χρυσό βραβείο στο διαγωνισμό Great Taste Awards.

 
 

2002: 1ο  βραβείο, στον διαγωνισμό MARIO SOLINAS του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου

 
 

2002: 1ο  βραβείο στο διαγωνισμό του CONSERVATOIRE DES CUSINES MEDITERRANEENNES στη Σμύρνη της Τουρκίας

 
 

2002: Τιμητικό δίπλωμα από την Ελληνική ακαδημία γεύσης.

 
 

2003: 1ο βραβείο στο διαγωνισμό του CONSERVATOIRE DES CUSINES MEDITERRANEENNES στην Toulon της Γαλλίας.

 
 

2003: Έπαινος του Υπουργείου Γεωργίας για την προσφορά της ΕΑΣ Σητείας στην ανάδειξη της εξαιρετικής ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου.

 
 

2004: το 2ο βραβείο στο διαγωνισμό του University of Applied Sciences – Food Technology στην Ελβετία.

 
 

2004: 2ο βραβείο στο διαγωνισμό του Πολιτιστικού Οργανισμού «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ» στην Αθήνα.

 
 

2004: 2ο βραβείο στο διαγωνισμό του University of Applied Sciences – Food Technology στη Ζυρίχη (κατηγορία έντονου φρουτώδους).

 
 

2005: 3ο βραβείο στον διαγωνισμό MARIO SOLINAS του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου.

 
 

2005: 2ο βραβείο στο διαγωνισμό του University of Applied Sciences – Food Technology στη Ζυρίχη (κατηγορία μεσαίου φρουτώδους).

 
 

2005: 1ο βραβείο για την ποιότητα, στο διαγωνισμό BIOL στην Άντρια της Ιταλίας.

 
 

2005: 2ο βραβείο συσκευασίας στο διαγωνισμό BIOL στην Άντρια της Ιταλίας.

 
 

2005: Έπαινος από το διαγωνισμό συσκευασίας ΕΒΓΕ για την ετικέτα του βιολογικού ελαιολάδου.

 
 

2007:1ο Βραβείο από το σύνδεσμο ελαιοκομικών δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ)

 
 

2008: Το 2ο βραβείο γεύσης στο διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Αθήνα (βιολογικό).

 
 

2008: Το 3ο  βραβείο γεύσης στο διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Αθήνα.

 
 

2008:  Το βραβείο Ανώτερης Γεύσης από τον διεθνή Οργανισμό Γεύσης και Ποιότητος ITQI, στις Βρυξέλλες.

 
 

2008: Χρυσό βραβείο στο διαγωνισμό συσκευασίας στην έκθεση ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ, στην Αθήνα (ετικέτα).

 
 

2008: Χρυσό βραβείο στο διαγωνισμό συσκευασίας στην έκθεση ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ, στην Αθήνα (περιέκτης).

 
 

2008: Χρυσό βραβείο στο διαγωνισμό συσκευασίας στην έκθεση ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ, στην Αθήνα (συνολική εικόνα).

 
 

2008: Αργυρό βραβείο στο διαγωνισμό συσκευασίας στην έκθεση ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ, στην Αθήνα (καινοτομία).

 
 

2009:  Το βραβείο Ανώτερης Γεύσης από τον διεθνή Οργανισμό Γεύσης και Ποιότητος ITQI, στις Βρυξέλλες.

 
 

2009: 1ο βραβείο στο διαγωνισμό του Πολιτιστικού Οργανισμού «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ» στην Αθήνα.

 
 

2009: Great Taste Gold, στο διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards 2009 στο Ηνωμένο Βασίλειο

 
 

2010: Der Feinschmecker, 2010, Γερμανία, «Ένα από τα 50 καλύτερα ελαιόλαδα στο κόσμο»