Χταπόδι κρασάτο

Άλλη μια έντονα μεσογειακή συνταγή που “παντρεύει” το χταπόδι με το κόκκινο κρασί, γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο καρδιαγγειακό μας σύστημα.

6 μερίδες / 430 θερμίδες έκαστη

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε μόνο του στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά του.

Μόλις απορροφηθούν όλα τα υγρά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30΄ περίπου μέχρι να μαλακώσει. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.