Λαυράκι με μάραθο

Το λαυράκι είναι ένα από τα νοστιμότερα ψάρια της Μεσογείου, που στη συνταγή αυτή συνδυάζεται με μάραθο, γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο κυκλοφορικό μας σύστημα.

4 μερίδες / 440 θερμίδες έκαστη

  • 4 λαυράκια 260 γρ. το ένα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια μαραθόσπορο
  • 2 μεγάλες μαραθόριζες
  • 60 ml λευκό κρασί
  • φρέσκος άνηθος
  • αλατοπίπερο

Χαράζουμε τα λαυράκια και τα αλείφουμε  με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και μαραθόσπορο.

Στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε φέτες μαραθόριζας απ’ όλες τις πλευρές με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Τοποθετούμε τις μαραθόριζες σε ένα ταψί και το ψάρι από επάνω, ρίχνουμε το κρασί και ψήνουμε για 30΄ στους 200°C. Σερβίρουμε με φρέσκο άνηθο.